• Pozovite nas: +381 62 1760 957
  • Radno vreme: 09:00 - 21:00 (Ponedeljak - Nedelja)
Pomeranac Boo - Pomeranski Špic

Odlike rase Pomeranac

Pomeranski špic, poznat i kao pomeranac, je mala pasmina pasa koja je postala izuzetno popularna širom sveta. Iako su Pomeranci poznati po svojoj maloj veličini, ne dozvolite da vas to zavara - ovi psi su puni energije, živahnosti i harizme. U nastavku ćemo istražiti više o ovoj šarmantnoj rasi i otkriti zašto su Pomeranci tako posebni.

“ Nema psa koji ne može naučiti novu stvar i nema čoveka koji ne može naučiti nešto od psa. ”
Robert T. Hite
Poreklo:

Pomeranski špic potiče iz regiona Pomeranije, koji se prostire između Poljske i Nemačke. Ova pasmina spada u grupu Spica, koja uključuje i druge popularne rase kao što su Volpino Italiano i Samojed. Pomeranci su prvobitno bili veći psi koji su se koristili za čuvanje ovaca. Međutim, tokom vremena, selektivnim uzgojem postali su manji i razvili su karakterističan izgled koji danas prepoznajemo.

Fizičke karakteristike:

Pomeranci su maleni psi sa bujnom, dvostrukom dlakom koja dolazi u raznim bojama, uključujući belu, crnu, oranž, krem, šampanjac i sivu. Njihova prepoznatljiva "medvedasta" glava ima izražajne oči i male, uspravne uši. Ova pasmina takođe ima pufnasti rep koji je obično nošen preko leđa. Iako su mali po veličini, Pomeranci imaju samopouzdanje i prisutnost većih pasa.

Ličnost i temperament:

Pomeranci su poznati po svom živahnom temperamentu i odanosti svojim vlasnicima. Ovi psi su inteligentni, brzi na učenju i vole biti u središtu pažnje. Oni su veoma društveni i često se dobro slažu sa decom i drugim kućnim ljubimcima ako su pravilno socijalizovani od malena. Pomeranci mogu biti prilično hrabri i neustrašivi, često lajući na znake nepoznatih osoba ili situacija, što ih čini odličnim psima čuvarima uprkos svojoj maloj veličini.

Briga i održavanje::

Pomeranci zahtevaju redovnu negu njihove dlake zbog njenog bujnog karaktera. Dnevno četkanje pomoći će u sprečavanju zapetljavanja i održavanju zdrave dlake. Takođe je važno redovno proveravati

Upoznajte naše pse

Kuce Koje Čekaju Nove Vlasnike

Svi naši stenci se kompletno pregledaju pre preuzimanja od strane veterinarskog stručnjaka. Takodje uz svako štene dobijate kompletnu FCI kinološku i zdravstvenu dokumentaciju.