• Pozovite nas: +381 62 1760 957
  • Radno vreme: 09:00 - 21:00 (Ponedeljak - Nedelja)
Maltezer

Odlike rase Maltezer

Maltezer je rasa psa koja oduševljava svojom lepotom, elegancijom i nežnom naravi. Ovi mali beli anđeli su veoma popularni kao kućni ljubimci širom sveta. U nastavku ćemo istražiti više o ovoj predivnoj rasi, njihovom poreklu, izgledu i temperamentu.

“ Nema psa koji ne može naučiti novu stvar i nema čoveka koji ne može naučiti nešto od psa. ”
Robert T. Hite
Poreklo:

Maltezer ima dugu istoriju koja seže unazad nekoliko hiljada godina. Smatra se da potiče sa mediteranskog ostrva Malta, odakle je i dobio ime. Ova pasmina ima korene u drevnom Egiptu i Grčkoj, gde su bili cenjeni kao pratilac aristokratije. Maltezeri su bili posebno popularni u evropskim dvorovima tokom renesanse i baroka. Danas se Maltezeri često uzgajaju kao ljubimci i izložbeni psi.

Fizičke karakteristike:

Maltezeri su mali psi, obično visoki oko 20 cm i teški između 3 i 4 kg. Njihova karakteristična karakteristika je gusta i svilenkasta bela dlaka koja se proteže preko celog tela. Maltezeri imaju dugu, padajuću dlaku koja može doseći pod. Njihova glava ima izduženi oblik, sa tamnim, blistavim očima i dugim, spuštenim ušima. Rep je obično nošen preko leđa. Ovi psi imaju elegantan i graciozan stav koji ih čini posebno privlačnim.

Ličnost i temperament:

Maltezeri su poznati po svom nežnom i privrženom temperamentu. Oni su izuzetno ljubazni, društveni i inteligentni psi. Maltezeri su po prirodi vrlo privrženi svojim vlasnicima i uživaju u provođenju vremena u njihovom društvu. Oni često imaju izuzetnu sposobnost da čitaju ljudske emocije i pruže podršku i utehu. Iako su mali po veličini, Maltezeri imaju hrabar duh i često se ponašaju kao da su mnogo veći psi. Oni su dobri sa decom i drugim kućnim ljubimcima ako su pravilno socijalizovani.

Briga i održavanje::

Maltezeri zahtevaju redovnu negu njihove dlake kako bi se održala njen sjaj i lepota. Njihova svilenkasta dlaka treba redovno četkanje kako bi se sprečilo zapetljavanje i formiranje čvorova. Redovno kupanje i šišanje takođe su neophodni

Upoznajte naše pse

Kuce Koje Čekaju Nove Vlasnike

Svi naši stenci se kompletno pregledaju pre preuzimanja od strane veterinarskog stručnjaka. Takodje uz svako štene dobijate kompletnu FCI kinološku i zdravstvenu dokumentaciju.