Odgajivačnica Pomeranaca Srbija
  • Pozovite nas: +381 62 1760 957
  • Radno vreme: 09:00 - 21:00 (Ponedeljak - Nedelja)

KAKO OKUPATI VASEG PSA BEZBEDNO I BEZ PO MUKE!

  1. Pre svega, ako gajite dugodlakog psa, pre kupanja mu obavezno ocesljajte dlaku/krzno, kako biste otklonili bilo kakvu ucebotinu i zamrsenost. Ako ne ocesljate kucu pre kupanja, ucebotina moze postati samo gora posle kvasenja i mozda ce jedino resenje biti odsecanje tog dela dlake. 

 

  1. Postavite gumenu podlogu na dno Vase kade. Ovaj mali detalj ce Vam pomoci u prevenciji klizanja Vaseg psa. 

 

 

  1. NEMOJTE puniti kadu vodom

Ne zelite da Vasa pufnica prska svuda okolo raznoseci prljavstinu svuuda. Umesto punjenja kade, koristite tus. Voda mora biti mlaka, do blago topla. Nikako vrela ili ledena. 

 

 

  1. Samponiranje

Iskljucivo koristite sampone koji su pravljeni samo za pse. Nikako ne koristiti sampone za ljude. Mnogi ljudi smatraju da je koriscenje bebi sampona dozvoljeno, ali NE! Iako bebi samponi zaista jesu blagi, oni su i dalje pravljeni za ljudsku upotrebu, a ne i za kuce. Moze doci do alergija i iritacija ukoliko se ne koriste samponi koji su predvidjeni za ljubimce. Samponiranje je vrlo jednostavno: nakon dobrog natapanja dlake vodom, poceti samponirati vrat kuce, pa nastaviti sa utrljavanjem pene niz ledja, sve do repa. Napravite finu penu oko vrata, ledja, repa, nogu i stomaka Vase kuce. 

 

5.Budite pazljivi pri samponiranju i pranju lica i glave

Koristite mali peskiric ili krpicu da biste oprali lice psu. Budite veoma pazljivi oko ociju. Takodje, pazite da voda ne udje u usi. Ukoliko voda i udje u usi, ne panicite. Samo dobro prosusite peskirom, pa nakon toga i fenom podesenim da duva topao vazduh ali ne i vreo.

 

 

6.Dobro isperite

Jako je vazno da kucu veoma dobro isperete nakon samponiranja. Trudite se da na dlaci ne ostane sampona i pene kako ne bi doslo do iritacije koze. 

 

  1. Susenje

Prvo, nakon kupanja umotajte kucu u peskir i sacekajte nekoliko minuta da upije vodu. Ako kuca ima duzu dlaku, neophodno je promeniti peskir i ponovo umotati kucu sa suvim (smanjuje vreme susenja fenom). Ako gajite kratkodlakog psa, onda je susenje peskirom sasvim dovoljno. Ali ako gajite dugodlakog, nakon promenjena dva peskira, nastavite sa susenjem dlake fenom. Fen mora biti podesen na najslabije kako ne bi doslo do opekotina. Najvaznije je dobro osusiti usi i stomak kod psa. Potrudite se da toga dana psa ne vodite u setnju vec ga ostavite da se potpuno prosusi u kuci. 

 

  1. Cetkanje i nagrada

Poslednji korak u doterivanju Vaseg ljubimca je cetkanje. Koristite cetku predvidjenu za rasu vaseg psa. Cetkanje je jako vazno posle kupanja, jer pri susenju moze doci do blagog mrsenja dlake. Nagrada je takodje jako vazna, jer je to nacin da pokazete Vasem psu da ce biti nagradjen ukoliko bude miran pri sredjivanju. Nemojte ocajavati ako je nemiran pri prvom, drugom ili trecem kupanju. Vremenom (sa nagradicama) oni uce da budu dobri i raduju se svakom narednom kupanju. 

 

 

I na kraju, pokazite svom psu mnogo ljubavi i koliko Vas on cini srecnim. :) 

 

smrtovnice sarajevo smrtovnice visoko smrtovnice bihac smrtovnice jastuci madraci cvijeće horoscope vicevi sanovnik horoskop recepti cosmetics beauty lektire lektira knjige kalkulator

  • Podelite ovaj Blog :