Odgajivačnica Pomeranaca Srbija
  • Pozovite nas: +381 62 1760 957
  • Radno vreme: 09:00 - 21:00 (Ponedeljak - Nedelja)

Evo zasto je dobro da deca rastu sa psom!

 

 

U poslednjih nekoliko decenija, sve je više istraživanja o tome kako deca mogu da imaju koristi od toga da odrastaju sa psom. Mnoga istraživanja su pokazala da deca koja odrastaju sa psom dobijaju mnogo koristi za zdravlje, pažnju i razvoj. Evo nekoliko koristi koje deca mogu da imaju rastuci sa psom:

 

1. Deca koja imaju pse često imaju bolji imunitet. Istraživanja su pokazala da deca koja odrastaju sa psom, povećavaju svoje šanse za sticanje jačeg imuniteta nego deca koja ne odrastaju sa psom.

 

2. Studije pokazuju da deca koja odrastaju sa psom imaju veći nivo empatije. Ova osobina pomaže deci da se bolje nose sa stresom i da se lakše prilagođavaju okruženju.

 

3. Deca koja odrastaju sa psom imaju tendenciju da budu bistrijeg uma. Psi mogu da pomognu deci da se opuste, pa samim tim deca budu manje razdrazljiva i nervozna.

 

4. Deca koja odrastaju sa psom takođe će biti više fizički aktivna. Vežbanje sa psom može da pomogne deci da ostvare balans i da se održava fizička aktivnost.Narocito u danasnje vreme kada je neaktivnost dece veliki problem za njihovo zdravlje.

5. Deca koja odrastaju sa psom često imaju bolju samopouzdanje. Dobijanje ljubavi od psa može pomoći deci da se osećaju sigurnije i da postanu više samopouzdani.

 

Kao što možete videti, deca mogu da imaju mnogo koristi od toga da odrastaju sa psom. Učenje o odgovornosti, ljubavi i poverenju je neprocenjivo, a deca koja odrastaju sa psom dobijaju sve to.

  • Podelite ovaj Blog :